Rebozo massage

Rebozo massage

REBOZO betekent in het Spaans sjaal of doek.

In Midden-Amerika wordt de REBOZO gebruikt voor verschillende doelen waaronder: als draagdoek voor baby's en kinderen - als hoofdband om spullen op te dragen - als kledingstuk om te laten zien dat een vrouw getrouwd is en als massagedoek voor de traditionele REBOZO massage.

Deze massage werd door Mexicaanse verloskundigen gebruikt om zwangeren te masseren voor, tijdens en na hun bevalling om spieren en bindweefsel te ontspannen.


Rebozo

Rebozo & Zwangerschap

De kracht van de REBOZO massage is dat deze extra verlichting kan bieden tijdens de geboortedag van je kindje. Het masseren van de rug en/of bekkengebied zorgt ervoor dat de intensiteit van weeën beter verdragen wordt. Het positieve effect op de duur van de verdunnings - en openingsfase van het geboorteproces komt doordat de spieren zich beter ontspannen door de zachte pulserende beweging met de REBOZO.

De zwangerschap zorgt voor allerlei lichamelijke veranderingen en zeker in het laatste trimester kunnen deze veranderingen soms minder comfortabel zijn. De REBOZO massage kan dan verlichting bieden bij o.a. bekkenpijn of spanningsklachten in het hele lichaam. Zwangeren voelen het als een verademing als hun zware buik eventjes gedragen wordt door een ander.

Bij Oopsy Daisy wordt de REBOZO aangeboden in de vorm van een partner workshop of als individuele massage.

REBOZO sluitingsmassage - afsluiting kraamperiode

De REBOZO sluitingsmassage is er voor mama's die hun kraamperiode afsluiten. Een periode waarin zij als vrouw - moeder is geworden.

Tijdens de sluitingsmassage wordt een vrouw in 6 REBOZO doeken gewikkeld. Elke doek wordt stap-voor-stap op spanning gebracht, waardoor er een diepe druk op het lichaam ontstaat. De leegte van de buik waarin de baby gedragen werd wordt gesloten waardoor een vrouw weer beter in haar lichaam kan zakken.

Een sluitingsmassage wordt bij voorkeur gegeven 6 weken na de bevalling, maar later kan ook nog altijd. Er zijn ook vrouwen die jaren na de bevalling nog behoefte hebben om deze emotionele periode af te sluiten middels een sluitingsmassage.

Er zijn twee personen nodig om de sluitingsmassage uit te voeren. Neem dus iemand gezellig mee waar jij je bij op je gemak voelt bijvoorbeeld je partner of een lieve vriending.

Tarieven

Individueel massage
Individuele massage 60 minuten €70,00
Partner workshop zwangerschap
Partner workshop 90 minuten €105,00
Sluitingsmassage kraamperiode
Sluitingsmassage 2 uur €140,00