Hypnobirthing

Hypnobirthing

Je bent zwanger! Als eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd!

Wat een bijzondere ervaring is zo'n zwangerschap. Je voelt je eigen lichaam veranderen, aan je buik is steeds beter te zien dat daar jullie kleintje in groeit. Misschien voel je je kindje al bewegen en fantaseer je over hoe hij of zij zal zijn.

Bij Oopsy Daisy bieden we de cursus HypnoBirthing aan. Tijdens deze cursus leer ik jou en je partner verschillende technieken aan die kunnen bijdragen aan een natuurlijk verloop van je bevalling. Lees hieronder wat er per les behandeld wordt.


HypnoBirthing

De vrouw in haar natuurlijke kracht...

Bij HypnoBirthing maak je kennis met alles rondom de geboorte, zodat je goed geïnformeerd beslissingen kunt maken.

HypnoBirthing volgt de natuurlijke kracht die elke (gezonde) vrouw bezit om een baby op een ontspannen en stressvrije manier te baren. Tijdens de cursus staan we stil bij hoe jouw lichaam zich voorbereidt op de geboorte van jullie kindje. Welke lichamelijke en psychologische veranderingen helpen jouw lichaam het natuurlijke ritme van de geboorte met ontspanning te volgen.

Nog niet zeker over HypnoBirthing iets voor jullie is? Dan maak een vrijblijvende afspraak om kennis te maken en meer informatie te krijgen over de inhoud van de cursus.

Cursus inhoud

Jouw geboorterugzak


Wat leert de geschiedenis ons over de geboorte? Hoe kijk jezelf tegen de geboorte aan? Welke ervaringen zijn er binnen jouw omgeving? Oftewel welke geboorterugzak draag je met je mee?

Welke rol speelt je autonome zenuwstelsel tijdens de geboorte? Wat is de verbinding tussen je geest en lichaam en wat vertelt ons de wetenschap hierover?

Prenatale binding


Anders dan voorheen gedacht werd is de tijd dat je baby in de baarmoeder doorbrengt verre van nutteloos. Het brein verandert in deze periode sneller dan op enig ander moment in de ontwikkeling. Het is een actieve tijd voor de baby om te groeien en te verkennen, en natuurlijk om contact te maken met zijn ouders.

Voorbereiding op de bevalling met behulp van drie verschillende ademhalingen en het ontspannen van je lichaam en brein.

Ontspannen... maar hoe dan?


Wat heb jij nodig om tot die ontspanning te komen waarbij je je lichaam zijn natuurlijke impulsen laat volgen. Wat heb jij nodig om los te durven laten? Heb je vertrouwen in je lichaam?! - in je geboortepartner?! in de zorgverleners?!

Baren met liefde


Hoe werkt jouw perfect ontworpen lichaam samen met je baby tijdens de bevalling. Welke posities kun je aannemen tijdens de opening van de baarmoedermond - hoe werkt de natuurlijke uitdrijvingsreflex.

De grote finale


... met het mooiste cadeau! Wat gebeurt er die eerste minuten direct na de geboorte - de navelstreng - de breast crawl - en de geur van jouw baby.

Welke eerste reflexen laat jouw baby zien - waarom is het belangrijk om jouw baby direct bij je te houden - de eerste dagen na de geboorte.

Prijzen en informatie

€345,00 per koppel
Max. 3 koppels
5 lessen van 2-2,5 uur

Start nieuwe cursusreeks:


Vrijdag 27 oktober 2023 | vervolg bijeenkomsten op 3-10-17-24 november 2023
Tijd: 19:30-21:30/22:00
aanmelden

€545,00
5 lessen van ongeveer 2 uur

Afspraak in overleg op ma-di-wo-do-vrij (overdag)

aanmelden

Veel zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de kosten voor de cursus HypnoBirthing.
Ik heb een overzicht gemaakt van de grootste zorgverzekeraars en de vergoeding die zijn bieden.

Waarom kiezen voor Oopsy daisy

Verbinden
De belangrijkste pijler waar ik mij op richt binnen Oopsy daisy is het verbinden van ouders met hun (ongeboren)kind.
Als aanraken verbinden wordt dan volgt plezier vanzelf.
Ervaren docent
Theoretische en praktijkervaring heb ik de afgelopen jaren opgedaan binnen mijn werk als gezinsbegeleider. Ervaring hebben is fijn, maar het zien van de uniekheid van elk mens is datgene waar ik mij binnen Oopsy daisy op richt.
De enige bron van kennis is ervaring
Albert Einstein
Interessante activiteiten
De activiteiten binnen dreumes en peuter spel richten zich op de sociaal emotionele ontwikkeling van jouw kind. Hierdoor leert hij/zij zich o.a. beter emotioneel uit te drukken, gemakkelijker te verbinden met anderen en zal er een toename van zijn eigen lichaamsbesef zijn.
Spel geeft een kind de mogelijkheid om te oefenen met wat ze leren
Mr. Rogers